Emma Berglund, landslagsback i FC Rosengård. Foto: Sören Andersson/TT
Emma Berglund. Foto: Sören Andersson/TT
Malmö

Rosengård lugna inför CL-kvarten

Berglund: Vi vinner med 2-0
2:37 min

På onsdag tar FC Rosengård tar emot de regerande mästarna Frankfurt i kvartsfinal i Champions League. Och trots att det väntar en stormatch runt hörnet verkar hemmalaget ta situation med ro.

– Det var mycket glada miner och ganska avslappnat med taktiska inslag på träningen idag, säger FC Rosengårds mittback Emma Berglund och fortsätter:

– Det var mycket som satte sig taktiskt, så det var positivt. Vi tränade mycket fasta situatiuoner. Allt från hörnor och frisparkar till inkast. Något som vi inte lagt så mycket energi på innan och det har inte satt sig på naturlig väg, så vi var tvungen att gå igenom det.

På onsdag är det enligt Emma Berglund mycket som avgörs i en-mot-en-situationer.

– Det handlar mycket om att det kommer bli krig där ute. Men också att vi måste slå dem lite taktiskt, för vi kommer känna att vi har ett övertag här hemma, men vi behöver det taktiskt också när vi ska till Frankfurt och spela borta.

I helgen spelade Frankfurt en tuff match mot storlaget Wolfburg. Något som kan vara positivt för Malmölaget.

– De är i slutet på sin säsong och har spelat flera matcher på kort tid. Det ser jag som positivt. Det var också bra för oss i laget att se den matchen och att de spelade mot ett bra lag, så vi kan ta med oss mycket från den matchen, säger Emma berglund.

Vad blir det för resultat på onsdag?

– Jag skulle vilja säga 2-0 till oss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".