Rök över Bryssels flygplats. Foto: Daniela Schwarzer/TT.
Rök över Bryssels flygplats. Foto: Daniela Schwarzer/TT.
Bryssel

Malmöbo på plats i Brysselmetron

3:31 min

Flera personer har dödats och skadats i vad som tycks vara ett terrordåd på Bryssel-flygplatsen Zaventem nu under förmiddagen. Ivo Stuparich-De La Barra från Malmö befinner sig just nu i Bryssel.

När vi pratar med honom har han just fått kliva av Metron i Bryssel eftersom ytterligare en explosion inträffat vid tunnelbanestationen Maalbeek ett par hundra meter från EU-kommissionen och ministerrådet, enligt AFP.

– Vi har fått lämna perrongen och jag går just nu mot centralstationen. Jag är på väg mot jobbet men Metron är nu spärrad, säger han.

Stämningen känns uppgiven men lugn, berättar han.

– Det var inte någon panik alls utan mest ”aha, här också".

Information om händelsen på flygplatsen Zaventern håller Ivo Stuparich-De La Barra koll på via twitter och svenska nyhetssiter.

– Men det spekuleras vilt och man vet inte hur pass kopplat det här är till händelsen där en man greps i Belgien misstänkt för terrorbrott häromdagen. Stämningen efter det har varit lugn och den här händelsen är mer oväntad än om det hade hänt innan han greps.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista