Stefan Sjöström är driftansvarig på Högevallsbadet. Foto: Kajsa Nordmark/Sveriges Radio
"Det har uppstått en del diskussioner", säger driftschefen Stefan Sjöström på Högevallsbadet om skärmförbudet. Foto: Kajsa Nordmark/Sveriges Radio
Lund

Nu har badvakter fullt upp med att stoppa mobilsurfande gäster

4:19 min

På Högevallsbadet i Lund råder skärmförbud sedan några månader tillbaka för att förmå föräldrar att hålla bättre uppsikt över sina barn. Förbudet har mött mestadels positiva reaktioner, menar driftschefen. Men det är ett tufft uppdrag för personalen.

– När vi väl får förklarat varför vi gör detta, när vi pratar om säkerhet och att rädda liv så är det inte så många som har övriga kommentarer till det, säger Stefan Sjöström som är driftansvarig på Högevallsbadet.

Men han medger att inte alla uppskattar reglerna när badvakterna upplyser dem. Det blir en del diskussioner.

– Så får vi sätta oss på kammaren och diskutera detta tillsammans, så brukar allt lösa sig, säger han.

När P4 Malmöhus dyker in i badhuset upptäcks flera regelbrytare. En av de påkomnna är Loella Borefur, som är här för att få kvalitetstid med sina barn.

– Jag blev faktiskt väldigt förvånad. Jag kan köpa konceptet och jag tror att det är väldigt vältänkt. Det är nog bra, att våga sticka ut och stå på sig med detta, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista