Ett område runt Lindängens centrum har spärrats av efter skottlossningen. Foto: Emil Langvad/TT
Polisens avspärrningar vid Lindängens centrum. Foto: Emil Langvad/TT
Malmö

Polisen hårt belastad efter nattens skjutningar

2:46 min

Malmöpolisen är ansträngd efter att tre mordförsök inträffat inom loppet av några timmar. Ett av offren, en man, hittades livlös och blodig i sin lägenhet på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Hans tillstånd är livshotande.

– Vi blev uppringda av en kvinna som uppgav sig vara i en lägenhet där hon hade funnit en mycket svårt skadad man. Och när vi skickar patrull till platsen kan vi konstatera att det är en brottsplats, här har det skett ett grovt brott. Mannen är mycket svårt skottskadad, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson vid polisen.

Det var strax efter klockan två i natt som kvinnan slog larm. Mannen tros ha blivit angripen i sitt eget hem och skjuten i huvudet. Larmet fick polisen att prioritera om sina resurser. De tekniker som var på väg till von Rosens väg på Rosengård fick i stället köra till den nya adressen.

När Malmöpolisen summerade dygnet i morse kunde de konstatera att det varit ett ovanligt våldsamt dygn. Förutom mordförsöken på Norra Grängesbergsgatan och Rosengård, utsattes en grupp personer för skottlossning även på Lindängen.

– Det är viktigt för oss att konstatera att de här tre ärendena med skottlossning inte hör ihop. Det är tre av varandra oberoende händelser, säger Ewa-Gun Westford.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista