Kristianstad

Storbråk i Kristianstad – två allvarligt skadade

Kristianstadpolisen: Ärendet rubriceras som försök till mord
1:52 min

Ett stort slagsmål bröt ut i norra Kristianstad sent på påskdagens kväll. Som mest var 40 till 60 personer närvarande vid bråket. Fyra personer fördes till sjukhus, där oroligheterna fortsatte.

Polisen fick larmet om ett större bråk på Industrigatan vid 23.20. Ett tiotal patruller skickades till platsen, där våldsamheterna hade börjat inne i en föreningslokal. En eller flera personer ska ha blivit knivskurna, enligt polisen.

– Det har varit någon form av sammankomst i en föreningslokal i Kristianstad och där uppstår det bråk strax innan klockan halv tolv igår kväll och det är i nuläget oklart vad som ligger bakom det här bråket men enligt uppgift ska det vara mellan 40 och 60 personer som är inblandade i det här bråket. I samband med den här händelsen så är det fyra personer som skadas varav två ska vara allvarligt skadade och de tar sig till sjukhus själva. Ärendet rubriceras i nuläget som försök till mord, säger Maya Forstenius som är presstalesman på polisens ledningscentral i Region syd.

Slagsmålet fortsatte sedan ute på gatan, där mellan 40 och 60 personer befann sig.

Det kanske inte är så att alla använt våld mot varandra, men det har varit en stor folksamling och hätsk stämning, säger Calle Persson, vid polisen i Region Syd.

Fyra personer kördes till sjukhuset i Kristianstad för vård. Utanför akuten blev det på nytt oroligt upp eftersom flera personer följt efter, vilket tvingade polisen att åka dit och avstyra ytterligare våldsamheter.

Inga misstänkta har ännu kunnat gripas.

– Polispatrullerna har fått se till att det inte blir mer våld och bråk och försökt reda ut vilka som varit drivande, säger Calle Persson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".