Sana efter knallskottet.
Sana efter knallskottet. Foto: Adam Ihse/TT

Svenska fotbollförbundet yrkar på seger för Malmö

Onsdagens match mellan IFK Göteborg och Malmö fick avbrytas sedan ett knallskott kastats mot Malmöspelare Tobias Sana och en assisterande linjedomare. Nu yrkar fotbollsförbundet på att Malmö ska tilldelas segern.

Svenska fotbollförbundets riksombud, juristen Anders Hübinette, har lämnat in anmälan till disciplinnämnden angående den avbrutna matchen på Ullevi. Han yrkar att Malmö FF ska tilldömas segern i matchen, mot IFK Göteborg, med 3-0.

– Som riksombud yrkar jag att Malmö ska tilldömas segern med 3-0 enligt den huvudregel som gäller enligt tävlingsbestämmelserna. Sedan får föreningarna yttra sig så får vi se vad disciplinnämnden kommer fram till, säger Hübinette.

Däremot väljer Hübinette att inte yrka på någon påföljd för Malmö FF:s Tobias Sana för att denne kastade en hörnflagga upp på läktaren efter att ha träffats av knallskottet.

– Jag gjorde bedömningen att inte göra någon anmälan mot honom, säger Hübinette.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".