Linda Digby klättrar i ringar under ett hinderbanelopp.
1 av 2
extremsportaren Linda Digby.
Linda Digby i P4 Malmöhus studio. Foto: Mette Mjöberg Tegnander/Sveriges Radio
2 av 2
Extremsportaren Linda Digby. Foto: Mette Mjöberg Tegnander/Sveriges Radio
Malmö

Extremsportaren tränar hårt ute på lekplatsen

"Passa på att träna upp din balans"
1:08 min

Världens svåraste hinderbana skrämmer henne inte. Men Linda Digby tackar inte heller nej till att styrketräna i lekparken. Idag delar hon med sig av sina träningstips.

På hennes sociala medier kryllar det av bilder på styrketräning och muskler. För ett tag sedan deltog Linda Digby i tävlingsprogrammet "Ninja Warrior Sverige" - där man ska ta sig så långt som möjligt på världens svåraste hinderbana.

– Överlag är jag nöjd med min prestation. Tyvärr föll jag på ett moment med en dubbelstege, vilket förvånade mig. Det fanns andra moment som jag trodde skulle vara mycket större utmaningar. Att klättra och hänga är det jag är riktigt bra på, säger Linda Digby.

Hinderbanor är hennes grej men för att klara av ett hinderbanelopp krävs flera månaders förberedelser. Linda Digby tar sig ofta till närmaste lekplats för att på ett kreativt sätt kunna träna.

– Det finns mycket man kan göra där, till exempel kan man klättra genom kedjorna på gungorna. Men man kan också passa på att träna pull-ups, säger Linda Digby.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".