Malmö

Sommarscen Malmö satsar på det spetsiga

0:50 min

En blandad kompott av uppträdande kan ändå betyda att det smala blir ännu mer smalare. Iår får malmöborna dessutom ta sig upp på höga tak och till oväntade platser.

För elfte året i rad kommer det bjudas på gratis konserter och andra former av scenkonst utomhus. Iår får malmöborna ta sig till havet, högt upp och förhoppningsvis upptäcka nya platser.

– Vi vill ligga i framkant när det gäller scenkonst och därför är en av årets nyheter vårt stora samarbete med Lilith Performance Studio. Det är en scenkonst institution som är världskända inom sin genre. De kommer uppträda  i en stor hangarliknande lokal i enskiftesparken, säger producent Marie Norrthon.

Mellan 18 juni - 11 augusti finns det möjlighet att se 170 olika arrangemang i Malmö.

– Vår publik kommer också att kunna se till exempel dansaren och malmöprofilen Julie Chikane och lyssna på Kristine Amparo och Blacknuss. Vi fortsätter också med vår populära allsång i Pildammsparken, säger Marie Norrthon.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista