Cyklister ute i sommarvärmen.
1 av 4
Cykelveteranen Gulli Nilsson tar täten. Foto: Martina Greiffe / Sveriges Radio
svartvit bild på cyklister från en av de första Ringsjön Runt-loppen.
2 av 4
Så här kunde det se ut när Ringsjön Runt drog igång. Foto: Sveriges Radio
Cykelveteranen Gulli Nilsson i cykeldräkt.
3 av 4
Gulli Nilsson. Foto: Martina Greiffe / Sveriges Radio
12 cyklister står framför Bosjökloster.
4 av 4
Tagagde cyklister framför Bosjökloster Slott. Foto: Martina Greiffe/ Sveriges Radio
Skåne

Hon cyklar Ringsjön Runt för 50:e gången

Cykelveteranen: "Här kommer jag och mina gubbar!"
1:10 min

I ett halvt sekel har cykeloppet arrangerats runt sjön. Cykelveteranen Gulli Nilsson har varit med från allra första början och ska cykla även iår.

Vid Bosjökloster Slott finns cyklisten Gulli Nilsson 84 år. Hon har cyklat loppet 49 gånger. Föregående år cyklade hon tillsammans med en barnfamilj, men drog då ifrån sällskapet med sin snabba fart.

– Jag fick nys om Ringsjön Runt genom tidningarna. Senare läste jag också om Vättern Runt. Jag minns att jag undrade hur folk orkade cykla så långt och beslöt mig för att testa på det själv. Jag har en väldigt stark vilja, säger Gulli Nilsson.

Gulli Nilsson cyklar året runt och håller även igång med hjälp av gymnastik. Hennes erfarenhet av att arbeta som trädgårdsmästare är en stor fördel.

– Jag är van att vara ute i alla väder. Genom åren har det varit både bra och dåligt väder här runt Ringsjön. Vi brukar kalla det ringsjöväder och det betyder att vädret kan vara väldigt kallt och blåsigt, säger Gulli Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".