Det blev en tuff seriefinal mellan Rosengård och Linköping.
Det blev en tuff seriefinal mellan Rosengård och Linköping. Foto: Emil Langvad/TT
Fotboll, allsvenskan

Rosengård kryssade i seriefinalen

Marta: "De skulle vara lika snabba som jag"
2:43 min

Båda lagen var utan poängförlust inför dagens seriefinal. Frågan var om Rosengård eller Linköping skulle åka på sin första poängförlust. Svaret blev: Båda. Det blev 1–1 efter en välspelad match.

Rosengård och Linköping har varit damallsvenskans klart bästa lag i säsongsinledningen.  Och när lagen i dag möttes i Malmö visade de det, genom en välspelad match. Slutresultatet blev 1–1, och det är därmed fortsatt helt jämnt i serietoppen.

Mest nöjt med resultatet är förmodligen Linköping. Det var nämligen Rosengård som tog ledningen i den första halvleken, då Marta säkert förvaltade en straff.

Dryga kvarten in i den andra halvleken kunde dock seriens skyttedrottning Pernille Harder, genom sitt nionde mål för säsongen, kvittera till 1–1, ett resultat som stod sig matchen ut.

Harder var relativt nöjd med matchen.

– Innan matchen gick vi så klart ut för att vinna. Sedan tycker jag att matchen gick upp och ner. Ibland hade Rosengård bra spel på vår halva och ibland hade vi bra spel på deras halva, säger hon till Radiosporten, och fortsätter:

– Rosengård skapar några bra chanser och vi skapar några chanser. Så jag är väl ganska nöjd med 1–1.

Rosengårds målskytt, Marta, var lite besviken på några lagkamraters spel.

– Vi gör bara ett mål och det är för lite för att räcka hela vägen. När man skapar saker där fram känner man sig lite ensam. Några hinner inte med och då får man vänta, säger hon till Radiosporten:

– Linköping är ett väldigt bra lag på att komma tillbaka för att försvara. De gjorde det väldigt svårt för oss. Vi gör det bra inidividuellt, men vi behöver mer spelare i straffområdet.

– Jag försöker skapa mycket en mot en och utmana. När jag lyckas försöker jag titta om någon är på väg in, men det tog ganska lång tid i några situationer.

Ett orosmoln för Linköping dock: Landslagsförsvararen Jessica Samuelsson tvingades bryta matchen efter att ha fått en rejäl smäll då hon kolliderade med målvakten Cajsa Andersson och Rosengårds Natasha Andonova.

Damallsvenskan söndag

Umeå IK-Vittsjö 0-2((0-2)) 


0-1 Linda Sällström (26), 0-2 Ngozi Okobi (43).

Publik: 432.
Kristianstad-Piteå IF 0-1((0-1))

0-1 Felicia Karlsson (28).

Publik: 435.
Kif Örebro-Eskilstuna 1-4((0-2))

0-1 Annica Svensson (12), 0-2 Louise Quinn (25), 0-3 Olivia Schough (48), 0-4 Olivia Schough (63), 1-4 Hanne Gråhns (71).

Publik: 472.
Rosengård-Linköping 1-1((1-0))

1-0 Marta Vieira Da Silva (14), 1-1 Pernille Mosegaard Harder (62).

Publik: 1463.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".