Hundern Ziggy och matte Marie Sellin. Foto: Molly Berggren/P4 Malmöhus
Foto: Foto: Molly Berggren/P4 Malmöhus
Skåne

Nu får hunden följa med på café

"Det betyder jättemycket att få ha med honom"
3:34 min

Allt fler caféer låter hunden följa med när husse eller matte ska ta sig en kaffe. Välkommet av många hundägare men många är också kritiska till att husdjuren får ta plats på serveringarna.

På ett Café i Malmö ligger hunden Ziggy och vilar sig. Matte Marie Selin letar upp de caféer som låter hunden följa med och det har blivit lättare at hitta dem den senaste tiden. Allt fler serveringar låter nämligen hunden följa med.

– Det betyder jättemycket. Frihet. Hunden är en familjemedlem och att få spendera tid med den på café är jättevärdefullt, säger hon.

Det finns inga lagar som reglerar om hundar får eller inte får vistas på café, restaurang eller puben.

– I livsmedelslagstiftelsen står det bara att man inte får ha tamdjur där mat bereds, hanteras eller lagras. Det vill säga i ett kök där mat lagas. Däremot står det ingenting om serveringen där får ägaren själv bestämma och ta ställning till tillexempel allergiker, säger livsmedelsinspektör Martina Deriu.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".