Caféet i Beijers park. Foto: Viktor Örvall/Sveriges Radio
Foto: Foto: Viktor Örvall/Sveriges Radio
Malmö

De vill rädda Caféet i Beijers park

"Det är en samlingspunkt här ute"
3:51 min

För fem år sedan beslöt Malmö stad att riva cafébyggnaden i Beijers park i Malmö. Sedan dess har flera framträdande profiler på Kirseberg försökt rädda caféet och nu har 800 invånare ställt sig bakom den kampen.

– Det är en samlingspunkt här i Kirseberg och vi behöver ett ställe där vi kan samlas, vi som inte bor mitt i staden, säger hon.

Enligt Malin Brander är caféet ett av skälen till at parken känns som en säker plats eftersom att den bidrar till rörelse och närvaro mitt i parken och dessutom finns det personal som jobbar där. Dessutom är det en samlingsplats för vissa av de lokala föreningarna. Enligt Malmö stad så är de öppna för att se på lösningar för att kunna renovera och behålla caféet.

– Vi har fått frågan om vi i kulturföreningen kan söka pengar för att renovera det. Men vi har ingen anställd så det är lite svårt kan man säga, säger Malin Brander som är ordförenade i kulturföreningen Vi på Backarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".