Malmö

Så fixar mästerkocken pizzan

4:06 min

Hon vann Sveriges mästerkock förra året och nu har hon snöat in helt å hållet på pizza. Sandra Mastio serverar nu pizza hemma i sin egen trädgård. Idag ger hon oss tips.

För många kanske den platta maträtten ses som onyttig och osund, men för Sandra Mastio måste den inte nödvändigtvis klassas som skräpmat. 

– Det finns absolut pizza som är skräpmat men det finns också pizza som är motsatsen. Jag tror på att lägga ned mycket kärlek, tid och att välja rätt råvaror, säger Sandra Mastio.

Efter att Sandra Mastio införskaffat en vedeldad pizzaugn kom hon på idén om att starta en pizzeria hemma i trädgården. Vedugnen är nu en kär familjemedlem och har fått namnet Bruno.

– Efter vi köpt Bruno åkte jag upp och praoade på en av Stockholms bästa pizzerior och kände att det fanns en stor skillnad på så kallad "fulpizza" och en riktigt bra pizza. Folk tror att de blir tjocka av att äta pizza men det är inte sant. Det är vad du väljer att äta och hur mycket och hur ofta, säger Sandra Mastio.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista