Lisa Norden är laddad tävlingarna i Rio
Lisa Norden är laddad tävlingarna i Rio Foto: Tobias Röstlund/TT
Triathlon

Lisa Nordén sugen på revansch

Lördag eftermiddag vid 16-tiden, svensk tid, är det dags för Lisa Nordén att gå in i OS och Triathlon för damer på Triathlonbanan i Rio de Janeiro.

Triathlonbanan i Rio de Janeiro blir den tuffaste som Lisa Nordén någonsin kommer att ha tävlat på. Hon är laddad och ser fram mot lördagens tävling.

Det kommer att skrika av mjölksyra i benen.

Omgivningarna runt Copacabana är så vackra att det är lätt att tappa andan. Glittrande hav, en bred sandstrand och höga berg med Sockertoppens markanta kontur som kuliss. Miljöer perfekta att turista i, men ska du börja simma, cykla och springa i det så blir det snabbt ganska tufft. Och det är precis så Lisa Nordén vill ha det.

Lisa berättar att många av tävlingarna läggs på en platt strand, där man kör fram och tillbaka på cykeln. Då blir det väldigt svårt att skapa någonting på cykeln, men väldigt lätt att vara passiv och bara åka med.

Det här blir triathlon liksom, där cykeln faktiskt finns med.

Just cykeldelen är Lisa Nordéns grej, det är där hon är som starkast och även har ett SM-silver i landsvägscykel (tempo) bakom Emma Johansson från 2013.

Helst vill jag att cykeln blir tuff och avgörande.

Hon ser extra mycket fram emot den brantaste backen på banan som är ungefär 300 meter lång och lutar 15-18 procent. Den ska åkarna upp och ner för åtta gånger.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".