MFF:s ordförande Håkan Jeppsson och konstgräsplan.
MFF:s ordförande Håkan Jeppsson och konstgräsplan. Foto: TT Nyhetsbyrån
Fotboll

MFF vill förbjuda konstgräs

Malmö FF vill förbjuda konstgräs i fotbollsallsvenskan. Serieledaren har lämnat in en motion till nästa veckas medlemsmöte för Föreningen svensk elitfotboll, Sef, där klubben yrkar på att elitfotboll i Sverige ska spelas på naturgräs. Detta skriver Aftonbladet.

– Vi vet att det är en kontroversiell fråga och att förutsättningarna med ekonomi och vem som äger arenan ser väldigt olika ut från klubb till klubb, men vi måste välja vad som är viktigt för svensk fotbolls utveckling, säger MFF:s ordförande Håkan Jeppsson till tidningen.

– Vi tycker det är fel att spela på plast eller konstgräs. Det har vi tyckt inom alla generationer inom MFF.

Inga svenska lag tog sig vidare till gruppspel i Champions League eller Europa League den här säsongen. Enligt Malmö FF är konstgräs en av orsakerna.

– Vår utveckling går åt fel håll och vi tappar i slagkraft mot övriga Europa. Det är dags att vi gör något åt det i praktiken, säger Jeppsson.

Nio av allsvenskans 16 lag spelar sina hemmamatcher på konstgräs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".