Klotteravslöjare belönas

Känslorna bland de som bor i ett hus som fastighetsbolaget Eroom äger på Möllevången i Malmö är upprörda. Anledningen är att de som tipsar bolaget om klottrare och personer som skräpar ner får betalt.
Utan att först ha pratat med hyresgästerna har fastighetsbolaget gått ut till de som bor i huset och lovat 500 kronor till den som avslöjar personer som inte sköter sig. - Hyresgästerna har hört av sig till oss och de är upprörda. En dialog är ju precis vad som hade behövts. De som bor i huset har haft en bra sammanhållning, just för att hålla problemen stången, säger Anna Rönnqvist, jurist på Hyresgästföreningen. Men Eroom håller inte med om att en dialog har behövts. - Problemen har redan minskat och vi har inte ens betalat någon. Det har varit mer än en markering att vi inte tolererar att man förstör i fastigheten, säger Kwame Moore på Eroom. Vidare tar han inte så hårt på kritiken från hyresgästerna. - Jag tycker bara att det är bra att det blir en debatt och jag är övertygad om att de boende kommer att se positivt på det här på några månaders sikt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".