Peter Axelsson - projektledare för tunneln.
1 av 3
Peter Axelsson - projektledare för tunneln. Foto: Martina Greiffe / Sveriges Radio
Tunneln i Lomma på järnvägsgatan.
2 av 3
Foto: Martina Greiffe / Sveriges Radio
Tunneln i Lomma på järnvägsgatan.
3 av 3
Foto: Martina Greiffe / Sveriges Radio
Lomma

Fara för att krocka i Lommas nya tunnel

Projektledare: "Anläggningen är inte riktigt färdig än"
4:06 min

Den nya gång- och cykeltunnel i Lomma har skapat oro. Flera lommabor har uttryckt att tunneln är farlig att köra i eftersom det är lätt att krocka i den då sikten är dålig.

Klagomålen kring tunneln på järnvägsgatan har bland annat handlat om att det är alldels för lätt att få upp en alldeles för hög fart i gång- och cykeltunnel.

– Det känns lite riskabelt med tanke på att det kommer trafik cyklandes från båda sidorna. Sedan när man går på ena sidan så ser inte folk som kommer från andra sidan en, säger lommbon Stig Andersson som promenerar genom tunneln.

Peter Axelsson är projektledare på samhällsbyggnadsförvaltningen i Lomma kommun. Han är ansvarig för tunneln.

– Man ska få in alla funktioner och vi har mycket att rätta oss efter. Vi har gjort en slingrande väg ned dels för att ta ned hastigheten och vi kan inte heller bygga den helt rakt eftersom vi då inte klarar av tillgängligheten. Den ska alltså vara tillgänglig även för folk med nedsatt rörelseförmåga. Anläggningen är inte färdig än och kommer att kompletteras, säger han.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".