Polisens tekniker undersöker vägkanten utanför Bårslöv under natten till onsdagen.
Polisens tekniker undersöker vägkanten utanför Bårslöv under natten till onsdagen. Foto: Johan Nilsson/TT
Bårslöv

Man anhållen för dikesmord

Helsingborgspolisen: "En man är anhållen"
0:43 min

En 43-årig man från Helsingborg har gripits och är anhållen misstänkt för mordet i Bårslöv, där en brinnande kropp hittades vid en länsväg i Bårslöv utanför Helsingborg i går kväll. 

– Vi har en man som hämtades in till förhör och han är nu anhållen misstänkt för mord, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, pressinformatör, Helsingborgspolisen.

Polisen vill inte säga något om omständigheterna kring gripandet, men enligt tingsrättens handlingar är den anhållne 43 år gammal och skriven i Helsingborg. Han anhölls klockan 06.55. 

Larmet som kom till polisen via SOS Alarm kom från personer som åkt förbi som uppfattat en brand vid sidan av länsväg 1172 vid Bårslöv.

– När räddningstjänsten kommer fram ser de att det är en kropp och då backar de och avvaktar att vi kommer, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl, polisen region Syd.

Enligt Aftonbladet brann kroppen med öppna lågor. Räddningstjänsten släckte men då var personen redan död. 

– Vi har hållit ett antal förhör och teknikerna har varit där och är klara med sitt, säger Hans Nilsson.

Kroppen är förd till rättsmedicin för att försöka fastställa kön och identitet. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".