Zlatija Kokrovic är en av de boende i Fosie som efter helgens dödskjutning är orolig.
Zlatija Kokrovic är en av de boende i Fosie som efter helgens dödskjutning är orolig. Foto: Sandra Neergaard-Petersen/Sveriges Radio
Malmö

Fosiebornas känslor efter skjutningen

Boende:"Man är rädd att det ska hända en själv"
2:32 min

En 19-årig man blev under söndags kväll skjuten till döds i stadsdelen Fosie i Malmö. Ett av skotten som avfyrades gick också rakt in en lägenhet där en barnfamilj bor. Ingen i hemmet kom till skada, men familjen blev chockad.

Nu ett par dagar senare så fortgår vardagen, men händelserna har satt sina spår i de boende i området. Anki som bott i området sedan 1977 känner ett obehag, men låter sig samtidigt inte hindras i sina vardagsrutiner.

Klart man känner att man behöver vara vaksam när man går ut med hunden, men man kan ju inte stänga in sig.

Zlatija Kokorovic är också hon boende i området och känner sig inte trygg. Hon har en 16-årig dotter som hon gärna inte vill ska vara ute sent, sedan skottlossningen.

– Jag själv vågar inte heller alltid gå ut, säger Zlatija Kokorovic.

En annan förälder som känner sig påverkad av skottlossningen är James Larsson.

– Vi pratar med vår son om det här. Han ser ju också bilbränder och ibland poliser med dragna vapen på väg till skolan. Han får ju en viss inblick i vad som händer.

James Larsson känner dock än så länge ingen större oro.

Det kanske låter konstigt, men faktiskt inte. Så länge det inte är i mitt hus, i min trappuppgång, i min lägenhet så har jag en viss distans. Däremot, ju närmare det kommer en, desto mer kryper oron fram. Jag vill ju kunna släppa ut min son och veta att han kommer hem igen.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".