Färdtjänsten i nv-Skåne kan bli offentlig

Det är fortfarande stora problem för dem som vill ha färdtjänst och sjukresor i nordvästra Skåne efter att den nye entreprenören, Medres, tog över verksamheten för snart en vecka sedan.

Nu överväger ordföranden i trafikdelegationen i nordvästra Skåne, Eva Örtegren (s) att driva beställningsverksamheten i offentlig regi.

- Det vi får ta upp är huruvida det överhuvud taget är möjligt att ha beställningsverksamheten på entreprenad med ny upphandling var fjärde år, säger hon.

Det är just nu problem med långa väntetider i telefonkö och bilar som inte kommer, för dem som behöver färdtjänst eller sjuktransport i Nordvästra Skåne.

Medres som sedan i fredags skall sköta beställningarna har inte klarat det så här långt. Enligt lagen om offentlig upphandling ska en ny upphandling göras när ett kontrakt går ut. Då kan det blir så att man byter ut den som skött uppdraget, även om det fungerat bra. Därför, menar Eva Örtegren, kan det bli aktuellt att beställningsverksamheten sköts i offentlig regi när avtalet med Medres går ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista