Albin Håkansson framför sin banderoll "Handikapp Ultras"
Albin Håkansson Foto: Lars Ekman/Sveriges Radio
Malmö

Handikapp-Ultras MFF stöd en viral succé

"Det är mycket kul"
4:33 min

Albin Håkansson blev nästan över en natt en kändis i sociala medier. Han stöttar sitt Malmö FF i alla väder och lägen och imorgon kommer han att finnas med i Göteborg när MFF möter Häcken.

Han tar med sin banderoll där det står Handikapp Ultras om han kommer iväg. Men det blev större än han trodde.

– Jag och min kompis Simon skulle göra en banderoll och ville ha en som sa något om mig, och eftersom jag sitter i rullstol så valde vi att sätta ihop handikapp och ultras.

Albin Håkansson har haft med banderollen på tre matcher. Och när han publicerade bilden på sig på sociala medier var det många som gillade.

– Det har blivit mycket mer uppmärksammat än jag trodde. Jag la upp den på twitter och har fått 600 likes och över 100 retweets. Det är mycket kul.

En tanke bakom var att uppmärksamma de handikappades situation på arenorna. Nu finns det de som hoppas att han ska starta en grupp kring sitt intresse.

– Det hade varit bra att ha en grupp för på både handikappade och ickehandikappade, som visar att vi finns med. Det finns problem på arenan med hiss, det finns bara en, annars är det bra anpassat, säger Albin Håkansson.

Efter banderollen har många han inte känner kommit fram och hälsat.

– Man känner sig välkommen, säger Albin Håkansson.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".