Svedala

Clown vid skolgården väcker oro i Svedala

2:40 min

En person utklädd till clown dök upp på skolgården i Svedala - något som skrämmer eleverna. "Jag har polisanmält och tagit kontakt med kommunens säkerhetschef", säger skolans rektor Lena Fröbrandt.

Clowner som skrämmer vuxna och barn är ett fenomen som blossat upp på sociala medier den senaste veckan. Det hela startade i USA, men nu har rädslan för clowner också nått Sverige.

I Skåne har polisen blivit larmade flera gånger när clowner siktats.

Roslättsskolan i Svedala är den senaste platsen.

– En elev kom till skolan i går och berättade att hon sett en clown på vägen till skolan, säger rektor Lena Fröbrandt.

En lärare gick ut för att kontrollera skolgården. Och såg en person utklädd till clown.

Clownen är i dungen utanför skolgården, dit barnen inte får gå. Men när läraren går mot dungen så försvinner clownen.

Händelsen bevittnades av flera elever, och har skapat mycket diskussion bland barnen. Några har sagt att de sett en clown vid mataffären på onsdagskvällen.

Rektor Lena Fröbrandt hade inte hört talas om clownfenomenet. Men några av skolans lärare hade. Och hon bestämde sig för att inte ta några risker.

– Jag polisanmälde händelsen direkt och tog kontakt med kommunens säkerhetschef.

Nu kontrollerar lärare skolgården innan eleverna går ut på rast och skolan har också gått ut med information om det som hänt till barnens vårdnadshavare.

Det är lätt att skrämma upp varandra efter en sådan här händelse, hur går snacket nu?

Det är klart att både föräldrar och elever är oroliga. Det har vi full förståelse för. Men vi försöker prata med barnen, se till att de får ställa de frågor de har. Men vi försöker också dämpa och lugna.