Ingen gripen efter dödsskjutningen igår

Ännu har polisen inte gripit någon efter mordet på den 62-årige mannen i centrala Malmö igår. Enligt polisen var mordet i fråga om en ren avrättning. Offret sköts med flera skott på nära håll, och gärningsmannen sköt sen 32-åringen i låret.

Just nu går polisen igenom en mängd övervakningsfilmer från platsen i hopp om att gärningsmannen kan ha fångats på bild.

Att mannen mördades mitt i ruschen på ett gångstråk i centrala stan är ytterst ovanligt, enligt polisen. Polisen fick igår stödja många chockade vittnen och har därför kontaktat brottsofferjouren i Malmö dit man kan vända sig om man behöver stöd. Många har också redan vänt sig till polisen.

Den man som sköts ihjäl på Södergatan i Malmö igår är densamme som kidnappades och krävdes på 2,5 miljoner kronor i lösen i våras.Det bekräftade Malmöpolisen idag på en presskonferens.

Stefan Sintéus, chef för kriminalen i Malmö, gick även ut med ett signalement på gärningsmannen:

- Det är en person av utländskt ursprung, något mörkare i hyn, 20-30 år. Han lämnade Södergatan i riktning mot Gustav Adolfs torg. På Julhamsgatan, precis bakom Åhléns, har det stått en grön Pegeut modell 307. En person har väntat i den och en annan man har setts springa till bilen, som sedan lämnade platsen. Vi är väldigt intresserade av att få vittnesuppgifter kring bilen, säger Stefan Sintéus. 

Det satt tre män runt 62-åringen på caféet i går eftermiddag. Samtliga är kända av polisen.

Polisen arbetar nu vidare med att titta på filmer från övervakningskameror och bilder som folk tagit med sina mobiltelefoner i samband med händelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista