Borttvättade blodfläckar på Kristianstadsgatan i Malmö på måndagen efter helgens våldsamma bråk. Foto: Johan Nilsson/TT
Blodspår på Kristianstadsgatan i Malmö där misshandeln ägde rum. Foto: Johan Nilsson/TT
Malmö

Möllanrättegången: Hovrätten ändrar dom

Hör P3 Nyheters dokumentärHovrätten friar 33-årige nazisten Andreas Karlsson i rättegången om misshandeln av en känd fotbollssupporter på Möllevången i Malmö för drygt två år sedan och en 30-årig man till tre års fängelse. Det är en helomvändning från tingsrättens dom.

Hör P3 Nyheters dokumentär

Åklagaren och målsägarna hävdar att målsägarna blev attackerade av nazister med knivar och slag efter den feministiska demonstrationen Ta natten tillbaka som hölls på kvinnodagen, 8 mars, 2014.

Försvarets hävdar att Andreas Karlsson och hans sällskap hade varit på en krog i centrala Malmö. När de gick till Möllan blev de attackerade av ett stort antal mörkklädda personer och har bara försvarat sig.

Totalomvändning

Hovrätten dömer en 30-årig man, som frikändes av tingsrätten, för grov misshandel till fängelse i tre år och frikänner den man som dömdes när målet avgjordes i tingsrätten eftersom åklagaren inte lyckats motbevisa att han handlat i nödvärn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".