Foto: Janerik Henriksson/TT
Foto: Janerik Henriksson/TT
Helsingborg

Lärare med falsk legitimation upptäckt

HR-chef: ”Han erkände”
3:33 min

En lärare i Helsingborg har fått sluta med omedelbar verkan och har också polisanmälts, efter att det visat sig att han förfalskat sitt examensbevis och legitimation.

– Han har inte fått sparken, utan läraren har valt att säga upp sig själv. Annars hade arbetsgivaren inlett en arbetsrättslig utredning som hade inlett att vi hade gått till avsked, säger Joakim Silva, HR-chef på skol- och fritidsförvaltningen i Helsingborg.

Läraren har arbetat på skolan i drygt tre år och undervisade i matte och NO på en grundskola, och i går kväll informerades föräldrarna. Det här avslöjades i måndags.

Det upptäcktes att han hade en förfalskad legitimation.

– Han erkände att han gjort detta och fick då reda på hur arbetsgivaren ställer sig till det här och att det kommer att polisanmälas. Det är en brottslig handling. Till saken hör att det är en duktig lärare, och det ska inte ha påverkat undervisningen, säger Joakim Silva.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".