Barnskötare dömd till tre års fängelse för våldtäkt på 11-åring

En 33-årig före detta barnskötare och kommunfullmäktigeledamot från nordvästra Skåne dömdes idag till fängelse för våldtäkt på en 11-årig flicka.

Den 33-årige mannen arbetade på ett dagis i en liten ort i nordvästra Skåne.

Under 2003 fick han lämna sitt jobb sedan han anklagats för att ha utnyttjat två flickor på dagiset sexuellt. Anklagelserna ledde också till att mannen fick lämna sitt uppdrag som kommunfullmäktigeledamot.

33-åringen satt ofta barnvakt åt en flicka i elvaårsårsåldern och hennes femåriga lillasyster. Medan han vaktade barnen så tvingade han den äldre flickan att se på porrfilmer, se på barnporrblider och han ska också ha tagit på hennes bröst. För detta har han redan dömts till ett års fängelse. Domen som kom idag gäller våldtäkt. Den 11 åriga flickan säger nämligen nu att 33-åringen våldtog henne, något hon inte vågade berätta under den förra rättegången. Hon var rädd för att ingen skulle tro henne. Våldtäkten ägde enligt flickan rum vid samma tillfälle som mannen tvingade henne att titta på porrfilm.

33-åringen har varit anhållen i sin frånvaro sedan början av april i år. Bara några dagar innan åklagaren utfärdade anhållan, for han till Thailand. Därifrån skrev han i ett brev till sina före detta kollegor på dagiset att han tänkte bosätta sig utomlands för gott. Han ville inte sitt i fängelse som oskyldig, menade han.

Men han återvände till Sverige och angav sig själv till polisen den 31 maj. Under hela rättegången hävdade han att han var oskyldig men tingsrätten fann att flickans uppgifter var mer trovärdiga. I dag dömde Helsingborgs tingsrätt 33-åringen alltså till tre års fängelse för våldtäkt. Dessutom ska han betala ett skadestånd på 120 000 kronor till flickan.