Shireen Selfelt
Shireen Selfelt. Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Helsingborg

Shireen Selfelt bakar ingenting halvdant

Shireen Selfelt: "Det var den fulaste moussetårtan jag någonsin sett"
7:56 min

I vanliga fall jobbar hon som account manager - nu ses hon i tv, djupt koncentrerad med diverse degar. Helsingborgaren Shireen Selfelt tävlar i Hela Sverige bakar. Och är fast besluten att komma långt.

Shireen Selfelt hade sökt tre gånger tidigare och den fjärde gången kom hon med - nu är hon en av deltagarna i Hela Sverige bakar 2016.

– Jag är ju tävlingsmänniska och fjärde gången jag sökte så tänkte jag: nu ska jag med! Jag vill ta mig så långt som möjligt. Det finns inget annat alternativ. Jag vill ha ett kvitto på hur bra jag är.

När Shireen Selfelt bakar behöver hon fokus, och helst ska ingen annan störa henne i köket.

Jag vill göra det bra och då kan inte folk stå ändå uppe på mig när jag spritsar, som min man brukar göra. Då måste han gå. Och hundarna med, just då kan jag inte leka.

Men i programmet är det helt annorlunda att baka, och hon fick ändra sin inställning en smula.

– Jag har väldigt höga krav på mig själv, jag vill att det ska bli perfekt. Men under de förutsättningarna vi har i programmet, där i tältet, så blir det inte perfekt.

Shireen Selfelt började baka för att det verkade roligt, men inledningsvis blev resultatet inget vidare.

– Första baken var katastrofala. Jag gjorde den fulaste moussetårtan jag någonsin sett. Sen blev det bättre. Jag började lägga upp på Facebook och fick massa likes.

För helsingborgaren är det bästa med att baka gemenskapen.

– När jag har besök vill jag bjuda på hembakat. Det blir en rolig grej, en gemenskap. Att man kan samlas och ha en liten mysig stund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".