Naser Yazdanpanah i Malmö försöker fortfarande förstå varför serieskytten Peter Mangs inte dömdes för skotten mot hans skrädderi. Foto: Evelina Olsson/Sveriges Radio.
Naser Yazdanpanah. Foto: Evelina Olsson/Sveriges Radio.
Malmö

Efter sex år väntar Naser ännu på svar

"Plötsligt hörde jag ett pang och rutan var sönder"
2:32 min

Det har snart gått sex år sedan serieskytten Peter Mangs greps i Malmö. Han dömdes sedan för en rad skjutningar - men inte för skotten mot Naser Yazdanpanahs skrädderi. Och det har Naser fortfarande svårt att förstå.

– Varför läggs det ned? Vem skjuter mot min affär? Det är frågor som jag fortfarande inte får svar på. Det är svar som jag fortfarande behöver, säger han.

När Mangs greps kunde en hel stad äntligen andas ut efter de många skottlossningarna som gäckat polisen och satt skräck i befolkningen. Skräddaren Naser Yazdanpanah minns uppståndelsen som om det var igår, och han försöker fortfarande förstå varför Peter Mangs aldrig dömdes för skotten mot hans skrädderi.

Det var den 23 oktober 2010 som de två skotten gick genom rutan till Nasers skrädderi. Kort därpå, den 9 november, greps Peter Mangs.

Efter en långdragen utredning dömdes han slutligen för två mord, åtta mordförsök och tre fall av grovt olaga hot till livstids fängelse. Men Mangs friades för skotten mot skrädderiet, trots flera omständigheter som talade mot honom.

Naser själv är övertygad om att det var Mangs som han konfronterade och stod öga mot öga med.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".