Krossat fönster
Foto: Claudio Bresciani / TT
Helsingborg

MUF:s lokal vandaliserad i natt

MUF Helsingborg: "Samtliga fönster är krossade"
1:06 min

Moderata ungdomsförbundets lokal i centrala Helsingborg har blivit vandaliserad under natten till onsdag. Boende i närheten vaknade av glaskross och larmade polisen.

Moderata ungdomsförbundets ordförande i Helsingborg, Oliver Söderström, kom till lokalen i morse och möttes av krossade fönster.

– Samtliga fönster har blivit krossade från utsidan och det är glassplitter på marken. Det känns väldigt, väldigt tråkigt. Det blir städande och väldigt mycket extra kostnader för oss.

Polisen har sagt att det kan finnas politiska förtecken kring vandaliseringen, men det ser inte Oliver Söderström som speciellt troligt.

Att någon skulle gå så långt som att vandalisera vår lokal för att de har meningsskiljaktigheter känns väldigt trist. Vi är ett gäng ungdomar som vill engagera oss politiskt och göra samhället bättre i den mån vi tycker att det blir bättre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".