Helsingborg

Kvinnoförening ordnar kurser i biodling

3:41 min

Hon brinner för kvinnors rättigheter, natur och för biodling. Förmiddagens gäst Gaby Hosseini är ordförande i Iranska kvinnoföreningen i Helsingborg.

Under Gaby Hosseinis uppväxt hade hennes föräldrar bikupor och sedan dess har hon drömt om en egen biodling. När iranska kvinnoföreningen i Helsingborg tilldelades pengar av visionsfonden kunde hon plötsligt kombinera två hjärtefrågor. Nu håller kvinnoföreningen kurser i bi-odling. 

– Våra medlemmar ville få mer naturupplevelser och vi frågade vad de ville göra. Att planera och arbeta med biodling blev ett sätt för våra medlemmar att hitta ut i naturen. För mig har naturen alltid varit en fristad där jag mår bra, säger Gaby Hosseini.

Det är redan nu bestämt att det blir en ny kurs till våren. Förutom ett stort naturintresse så har Gaby sedan ung ålder engagerat sig i kvinnors rättigheter.  

– När jag växte upp i Iran på 70-talet behandlades flickor och pojkar på olika sätt. Mina bröder fick gå i skolan så länge de kunde och ville. De fick välja sin livspartner själv. Jag ifrågasatte mycket varför inte jag fick välja själv. Jag ville och kunde ju också, säger Gaby Hosseini.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista