Åsa Bergman, supporterföreningen Kärnan Foto: Andreas Örwall Lovén/Sveriges Radio
Åsa Bergman, supporterföreningen Kärnan. Foto: Andreas Örwall Lovén/Sveriges Radio
Fotboll

Trots förlust: Supporterstöd till "Henke"

Supporterförening: "Ska nog ändra så lite som möjligt"
3:36 min

Helsingborgs IF inkasserade en ny tung förlust mot Djurgården och ligger nu bara två poäng från nedflyttningsstrecket.

– Det är ångest. Det är ju vinna eller försvinna. Man har inte hittat in i känslan än, säger Åsa Bergman som sitter i styrelsen för supporterföreningen Kärnan.

Efter första halvlek låg Helsingborg under med 0-1 efter målvaktsschabbel. I andra halvlek tar HIF kommandot och i den 66 minuten frälser Peter Larsson hemmalagets supportrar genom att kvittera till 1-1. Men glädjen blir kortvarig. Djurgårdens Michael Olunga gör 2-1 minuten därpå. Efter matchen är besvikelsen stor hos Åsa Bergman.

Jag känner tomhet. Vi gjorde ett spelmål och fick vara glada i typ en halv minut. Det är ju inte stolpe in den här säsongen.

Efter förlusten med 1-2 mot Djurgården hördes nya krav på tränare Henrik Larssons avgång från spridda delar av ståplatspubliken.

– Tålamodet från supporterhåll med Henke har varit högre än vad det hade varit om tränaren inte hade hetat Henrik Larsson.

Trots en nästan säsongslång kräftgång resultatmässigt, så anser Åsa Bergman att Henrik Larsson bör vara kvar.

– Nu ska man nog ändra på så lite som möjligt. Den här matchen så gick i alla fall ett lag ut som ville spela fotboll. Någonstans i laget verkar man inse allvaret som finns i situationen. Men vi har inget flyt med oss överhuvudtaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".