Påve Franciskus körs ut ur i Malmö Arena i liten bil. Foto: Emil Langvad/TT.
Påve Franciskus körs ut ur i Malmö Arena i liten bil Foto: Emil Langvad/TT.
Malmö

Jubel mötte påven i Arenan

"En jättestor upplevelse"
2:30 min

Påve Franciskus möttes av jubel i Malmö Arena. 10 000 besökare väntade på honom, och jublade när han tog sig in till scenen åkandes i en liten bil.

Besökarna i Malmö Arena kom från olika delar av landet och till och med världen. En av dem var Malmöbon Sonja som efteråt var mycket nöjd med påvens insats.

– Det var verkligen en jättestor upplevelse, säger hon.

I sitt tal tog påve Franciskus upp fattigdom, men också miljö. För Sonja var det delen om miljön som gjorde tydligast intryck.

– Det handlade inte bara om fattiga utan också om att det är vi människor som ska förändras så att klimatet blir bättre, säger hon.

En annan besökare var Casper från Linköping Han hade hamnat på arenan av slump. Ett planerat Malmöbesök sammanföll med påvens visit, och han bestämde sig för att ta chansen och få en glimt av påven.

– Han var lite för politisk för min smak. Det är klart att det ska vara det. Men det var lite för mycket för min smak, sa han efteråt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".