Källans förskola är den enda verksamhet som finns kvar vid rondellen. Fönsterskydd gör att barnen slipper se knarkhandeln utanför.
Källans förskola är den enda verksamhet som finns kvar vid rondellen. Fönsterskydd gör att barnen slipper se knarkhandeln utanför. Foto: Madelein Fritsch Lärka/Sveriges Radio
Malmö

Öppen knarkhandel runt knuten

"Synligare poliser och politikerna kunde komma hit..."
3:17 min

Öppen knarkhandel precis inpå knuten är verkligheten för många av de som bor vid delar av Möllevången i Malmö. Nu har många av de boende fått nog.

Vid den så kallade kallas knarkrondellen intill Folkets park är det nu många av de boende och de som arbetar i kvarteret som fått nog.

Boende i området, Röda Korset som har sina lokaler på Södra Parkgatan och hospice på Barkgatan har vittnat om skadegörelse, hot och obehagliga konfrontationer från langarna.

– Det känns inte så kul, jag har två barn nio och elva år förutom bebisen, som säger att nu känner de doften igen. ¨

– Vi har blivit förskonad från allvarligare grejer, men det finns och det är tråkigt att det ska behöva vara så.

– Man kan glömma att släppa ut barnen på kvällarna, det är lätt att de blir indragna i något.

– Synligare poliser och politikerna kunde komma hit och se på kvällarna vad som händer.

Margareta Koerth, jobbar på BVC på Familjens hus i det område där narkotika säljs öppet på gatorna.

– Vi fick klippa buskarna för det gömdes väldigt mycket här och vi fick bygga grindar. Jag tror också att polisen patrullerar här mer, säger hon.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".