Hässleholms kommunanställda lägst sjukfrånvaro

De kommunanställda i Hässleholm har lägst sjukfrånvaro bland kommunanställda i hela Skåne.Högst frånvaro på grund av sjukdom har de kommunanställda i Örkelljunga, Helsingborg och Burlöv.

Försäkringsbolaget Folksam har gjort en sammanställning av sjukfrånvaron inom den offentliga sektorn i 254 av landets 290 kommuner.

I Skåne som helhet  var de kommunanställda sjuka under 8.1 procent av den totala arbetstiden under förra året. Det är något under riksgenomsnittet och faller väl in i bilden av att kommunanställda i Norrland har högre sjukfrånvaro än de i Götaland.

Bland Skånes kommuner hade Hässleholm lägst sjukfrånvaro bland sina kommunanställda 2004. De anställda var borta från sitt jobb på grund av sjukdom under 6.2 procent av den ordinarie arbetstiden. Nästan likadana frånvarosiffror uppvisar de kommunanställda i Kristianstad och Åstorp.

Högst sjukfrånvaro under förra året hade de kommunanställda i Burlöv. Under exakt 10 procent av arbetstiden var de kommunanställda i Burlöv borta från arbetet på grund av sjukdom. Tätt efter, strax under 10 procent, kommer sen Helsingborgs och Örkelljungas kommunanställda.

I Malmö var sjukfrånvaron bland kommunanställda 9 procent, vilket också var riksgenomsnittet

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".