Rosenberg jublar efter ett av sina mål.
Rosenberg jublar efter ett av sina mål. Foto: Emil Langvad/TT
Fotboll, allsvbenskan

Mästerlig avslutning av mästarna

REFERAT: Rosenberg lyfter SM-bucklan
1:24 min

Guldet var visserligen redan hemma. Men i kylan på Swedbank stadion försökte Malmö FF spela upp till fest. Och det blev 3-0 mot Hammarby.

Fullt på arenan, folk ville fira sina hjältar, och de 21 719 fick se MFF pricka både ribbkryss och stolpe innan Jo Inge Berget nickade in 1-0 efter en väl avvägd frispark från vänster.

Tifot denna dag var "Lätt bäst i serien" stora banderoll och som profilfigur lagkaptenen Markus Rosenberg, hyssjande med pekfingret åt Bajenklacken (1 000) på andra sidans kortsida.

Rosenberg personifierar de framgångar MFF haft med deltagande i Champions slutspel två år i rad. I år blev det ingenting där men nästa år så ...

... ska det bli igen sade sportchefen Daniel Andersson i en intervju före årets sista match.
-Också ska vi vinna fler SM-guld och bygga upp klubben till ännu högre höjder, sade han.

Strax före pausen var MFF en stolpstrykare från ett andra mål. Det var publiken nya gunstling, 17-årige Mattias Svanberg som bågade bollen förbi både målvakt och stolpen.

Med drygt tjugo minuter kvar kom Rosenberg in på planen. Det gickdrygt tio minuter så fick han en höjdboll mot sig, tog ner den på bröstet och vristade in 2-0, snyggt upp i nättaket.

Han var tillbaka på planen efter flera matchers frånvaro på grund av skada.

Och firade med att sätta 3-0, en kanon ribba in den 90:e minuten. effektfullt så det föreslog i årets sista hemmamatch.

Sedan var spelet över, och det andra spelet, festligheterna, fortsatte med prisceremonin och att alla spelarna fick lyfta Lennart Johanssons pokal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".