Johanna Caminati Engström, huvudsamordnare, studenternas valvaka, AF-borgen i Lund. Foto: Martina Greiffe/Sveriges Radio
Johanna Caminati Engström, huvudsamordnare av studenternas valvaka, AF-borgen i Lund. Foto: Martina Greiffe/Sveriges Radio
Lund

Valvaka i Lund: "Resultatet är förvirrande"

Huvudsamordnare: "Ett resultat som ingen väntade sig"
2:16 min

En känsla av förvirring och överraskning över valresultatet i USA råder vid Lundastudenternas valvaka i AF-borgen i Lund.

– Vad ska man säga, jag är lite trött, förvirrad och ser fram emot en dags plugg, säger Johanna Caminati Engström, huvudsamordnare för valvakan i AF-borgen i Lund

Valvakan arrangeras Lunds politiska och ekonomiska förening, Utrikespolitiska föreningen och Statsvetenskapliga institutionen.

Hur har natten varit?
– Spännande. I början var det väldigt stressigt för oss som arrangerade. Vi kokade kaffe hela tiden för att alla skulle hålla natten igenom utan att somna.

På en projektor visades CNN:s valvaka under hela kvällen och natten.

– Det har varit roligt och nu på slutet lite deppigt. Det blev ju ett resultat som ingen förväntade sig, speciellt inte om man har läst alla artiklar de senaste dagarna.

Vad har du att säga om valrörelsen?
– Det har varit så mycket oväntat. Vi har en värld framför oss som jag inte riktigt kan känna igen, jag tänker på Brexit, folkomröstningen i Colombia. Det är svårt att förutse någonting alls. Vi var lite föreberedda på att allt kunde hända men inte så mycket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".