Polisen kritiseras för nerlagd utredning

Polisen i Kristianstad får hård kritik i en intern utredning för sin hantering av stölden på mc-butiken Claessons motor i Bromölla i maj. Utredningen gavs för lite resurser vilket ledde till att den huvudmisstänkte släpptes på fri fot. Kommisarie Anders Nord var en av dem som granskade brottsutredningen och han säger att stölden nu troligen inte kommer att klaras upp.

– Förundersökningen är ju fortfarande öppen, men som jag ser det finns det inte någon stor chans att nå framgång i utredningen, säger Anders Nord.

Det säger kommisarie Anders Nord. Han är en av dem som genomfört en intern granskning av polisen i Skåne efter en anmälan till Justitieombudsmannen.

Den brottsutredning man granskade var en stöld på motorcykelbutiken Claessons motor i Bromölla den elfte maj. Efter ett stort pådrag med poliser från Skåne, Blekinge och Småland greps tre personer redan dagen efter. Men efter drygt en vecka släpptes den huvudmisstänkte eftersom polisen hade haft för lite resurser för att komma någon vart med sin utredning.

Anders Nord säger att det som hänt är allvarligt.

– Det är ju vår uppgift att genomföra förundersökningar och försöka lagföra de personer som begår brott. Vi gjort granskningen för att  påvisa bristerna, så att vi kan dra lärdromar i organisationen och inte upprepar dem, säger Anders Nord.