Försenad skatteåterbäring

Flera hundra personer i Skåne som deklarerade via telefon, sms eller internet och därmed fick löfte om att få tillbaka skatten innan midsommar, väntar fortfarande på sina pengar.

− Det är personer som har yrkat stora avdrag eller inte lämnat all den information som vi behöver för att kunna granska deklarationerna. Vi måste ju granska de här deklarationerna på samma sätt som de som lämnas på papper, säger Anita Odén som är skatteverkets kontorschef i Malmö.

Det rör sig om cirka 500 personer i Skåne som inte fått sina pengar än. Anita Odén på skatteverket tycker inte att det är så många med tanke på att det var runt 250 000 personer som deklarerade via telefon, internet eller sms. Något som skatteverket hoppas se fler av

− Det sparar vi mycket både resurser och pengar på som vi kan använda betydligt bättre än att sitta och sortera deklarationer och sortera deklarationer. Så vi tycker att alla som har möjlighet ska använda sig av internet eller sms eller telefon för att deklarera, säger Anita Odén.