I tjocka sovsäckar och tält har en del av Kents fans övernattat i kylan för att få de bästa platserna.
1 av 2
I tjocka sovsäckar och tält har en del av Kents fans övernattat i kylan för att få de bästa platserna. Foto: Madeleine Fritsch Lärka/Sveriges Radio
Peder från Helsingborg.
2 av 2
Peder från Helsingborg. Foto: Madeleine Fritsch Lärka/Sveriges Radio
Malmö

Kent som nu för alltid

"Som tonåring var de glöden i vardagen"
4:21 min

Biljetterna såldes slut direkt och Malmö arena är fullsatt när rockgruppen Kent ikväll kliver upp på scen. Det här blir den första av tre avskedskonserter som spelas i helgen.

Då som nu för alltid är det sista albumet med rockgruppen Kent. Det släpptes den 20 maj 2016. Datumet annonserades först den 14 mars 2016 i

Då som nu för alltid är det sista albumet med rockgruppen Kent. Det släpptes den 20 maj 2016. Datumet annonserades först den 14 mars 2016 i samband med att Kent meddelade att 2016 blir deras sista år tillsammans. Nu dags för de sista spelningarna i Malmö.

På plats fanns i god tid ett tältande gäng som följt med Kent på alla spelningar. Någon av dem har lindat in sig i tre sovsäckar för att hålla värmen. Men det finns även folie.

– Det är en rymdfilt, säger Amanda.

 – Vi vill stå längst fram och på rätt plats. Jag vill stå mellan Martin och Jocke. Det här är min 117 konsert. De är bara bäst, tilläger hennes kompis.

På asfalten sitter Peder Vinding från Helsingborg.

– Ser fram emot en överraskning, såg premiären på den här turnén, och hoppas de ska spela något annat än då. Jag ska också se de tre konserterna i Stockholm. Som tonåring var de glöden i vardagen.

– Det är både med glädje och sorg man ser dem sista gången. Det är klart att om ett band inte vill spela längre så ska de sluta. Men det känns sorgligt med ett band man följt i så många år, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".