En lastbil körde av vägen och hänger ut över en viadukt på E6 vid Landskrona. Foto: Björn Lindgren/TT
Foto: Björn Lindgren/TT
Landskrona

Lastbil blev hängande över bro

Räddningstjänsten: "Det var kaotiskt"
0:44 min

Sju personer har förts till sjukhus efter olyckan i morse där en lastbil körde av E6:an i höjd med Landskrona och blev hängande över vägen vid en viadukt. Södergående riktning kan öppna först 20.00.

– Det är en omfattande olycka. Lastbilen ligger över vägbanan och över bron, säger Anna Göransson, presstalesperson på polisregion Syd.

Flera följdkrockar inträffade i samband med olyckan där ytterligare fyra personbilar är inblandade och sju personer har förts till sjukhus, två av dem har allvarliga skador. 

– Det var kaotiskt från början. Vi fick inrikta oss på att klippa loss två personer plus att vi var tvungna att säkra lastbilen så att den inte rasade ner, berättar Ronny Lundgren, inre befäl på räddningstjänsten i nordvästra Skåne.

Chauffören skadad och gripen

En av dem som har förts till sjukhus är lastbilschauffören som också är gripen misstänkt för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Vägen under bron, och andra vägar i närområdet, har stängts av.
Olyckan skedde vid Säby, mellan Landskrona Norra och Landskrona Södra.

Vid lunchtid arbetade räddningstjänsten med två kranar för att kunna lyfta bort lastbilen från vägen men räddningsarbetet är komplicerat.

– Vi jobbar med tungbärgare och lyftkran som försöker att få upp lastbilen, säger Ronny Lundgren.

E6 kommer vara stängd länge

Vägen behöver dessutom saneras eftersom det har läckt ut diesel från lastbilen och delar av vägräcket måste repareras. Motorvägen söderut förväntas öppnas igen klockan 20.00 enligt Trafikverkets prognos. till dess leds trafiken om. 

Tidigare under morgonen fick en person föras till sjukhus efter att ha voltat och hamnat på taket med sin bil. Även den olyckan inträffade på E6:an vid Landskrona.

– Vi tror att den andra olyckan var en kökrock för den inträffade precis när räddningsarbetet efter den första olyckan var klart, när räddningstjänsten från Landskrona började släppa på trafiken, säger Ronny Lundgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".