Hanna Blomstrand.
Hanna Blomstrand. Foto: Adam Ihse/TT
Lund

Hon laddar inför EM i handboll

Hanna Blomstrand: "Många spelare i landslaget har man mött innan"
3:35 min

OS-debut, nyss uttagen till EM på hemmaplan och en av de definitiva profilerna i handbollslaget Lugi. Det har hänt mycket för Hanna Blomstrand senaste tiden. Nu ryktas det även att en utlandskarriär väntar runt hörnet.

Medan jämnåriga är ute och reser lägger Hanna Blomstrand all sin tid och kraft på handbollen. Hon tränar fyra pass med klubblaget i veckan och utöver det många löppass och gympass. Backpacking jorden runt får helt enkelt vänta ett tag till.

– Men jag får ju resa en hel del genom jobbet. OS har verkligen varit en ljusglimt i år och jag hoppas att slutet av året kommer bli ännu mer häftigare, säger Hanna Blomstrand.

I december väntar EM i handboll. Sverige spelar då i gruppspelen mot Spanien, Serbien och Slovenien.

– Men Norge och Ryssland kommer nog vara de tuffast motståndarna, säger Hanna Blomstrand. 

Är utlandskarriären på gång? 
– Vi får se. Målet är ju att bli så bra som möjligt. För att bli det måste man spela med de bästa. Även om handbollsligan i Sverige är otroligt bra och på väg att förbättras så måste man också hitta ny motviation.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".