Gata i Sevedsområdet med polisavspärrning.
En man fördes till sjukhus efter en misstänkt skottlossing i Sevedsområdet på måndagskvällen. Foto: Sveriges Radio
Malmö

Man skjuten till döds på Seved

"Stor insats med dörrknackning"
1:21 min

En man i 30-årsåldern avled efter skador han fick vid en skottlossning i Seved i Malmö. Polisen har inlett en förundersökning om mord.

Ingen misstänkt är gripen.

Polisen fick larm om skottlossningen vid 20.45-tiden på måndagskvällen. Den skadade mannen fördes till sjukhus. Senare meddelades att han dött.

– Han avled av sina skottskador, säger Anna Göransson, pressinformatör vid polisens region Syd.

Den skadade påträffades utomhus. Polisen vill inte ange om det var där skottlossningen ägde rum. Teknisk undersökning genomfördes och senare hävdes avspärrningarna.

Ingen person har gripits.

En stor insats med dörrknackning har också gjorts under natten för att få fram fler uppgifter om skjutningen.

Ett vittne säger till Sydsvenskan att ungefär fem skott avlossats och att skottlossningen ägde rum inne i en lägenhet eller i en trappuppgång.

Under natten fortsatte utredningsarbetet genom att man sammanställde de uppgifter som framkommit genom vittnesförhör och annan information som finns i utredningen.

Eventuella kopplingar till andra mordutredningar som pågår i Malmö är i detta läge för tidigt att uttala sig om, enligt polisen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".