Mimmi Malm åker till Indien för att leta efter sina biologiska föräldrar. Foto: Ellinor Strand/Sveriges Radio
Mimmi Malm åker till Indien för att leta efter sina biologiska föräldrar. Foto: Ellinor Strand/Sveriges Radio
Malmö

DNA-testet överraskade Mimmi

"Min magkänsla stämde inte"
2:52 min

Sist vi talades vid med Mimmi Malm väntade hon på resultaten från ett DNA-test. Hon adopterades nämligen från Indien under 70-talet. Nu har svaren kommit - och det visade sig inte riktigt stämma överens med Mimmis egna gissningar.

Hemma i Trelleborg förbereder sig Mimmi Malm för sin livs resa. I januari flyger hon till Indien. Senast hon var där var hon bara tre månader gammal och adopterades då av en familj i Malmö. När hennes adoptivmamma gick bort för några år sedan började hon fundera över sin biologiska familj.

– Jag hade en känsla av att jag inte riktigt var 100 procent indiska, jag kände inte igen mig i andra indiska kvinnor, det var något jag inte kunde förklara riktigt, säger Mimmi Malm. 

 – Jag trodde att jag nog var 50 procent indiska och 50 procent europé - men det stämde ju inte. Enligt DNA-testet var jag 93 procent från asien. Jag var även en procent native amerikan och det visade även att jag var en procent Finland och Ryssland. Resterande procent var från Polynesien - Melanesien, säger Mimmi Malm. 

Mimmi Malm ville också få veta om det fanns någon annan som hade samma DNA som henne. Genom testet lyckades man hitta fyra stycken fjärde generationens kusiner till Mimmi. 

 – Jag har mejlat en av dem och hon blev jätteglad. Hon bor i Nepal och vi ska försöka klura ut hur vi kan tänkas vara släkt, säger Mimmi Malm.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".