Kakan Hermansson.
Kakan Hermansson när hon var gäst i P4 Extra. Foto: Åsa Stöckel/ Sveriges Radio
Kristianstad

Kritikstorm mot Kakan Hermansson

Lasse Hörnäs: Hon är en kontroversiell person och kämpar för LHBTQ-personer
1:05 min

En storm av näthat har brutit ut på Regionmuseets facebooksida efter att man bjudit in konstnären och debattören Karin "Kakan" Hermansson för att inviga en utställning.

Utställningen invigs på söndag och den handlar om kamp för demokrati och mänskliga rättigheter genom Sveriges historia.

Lasse Hörnäs som är informatör på Regionmuseet i Kristianstad har tvingats rensa rejält bland kommentarerna som strömmar in på museets facebooksida.

– Jag tycker inte det är relevant huruvida Kakan är storväxt eller hur hon ser ut i den här diskussionen, säger han.

Lasse Hörnäs förklarar att man valt att bjuda in Karin Hermansson för att hon jobbar för LHBTQ-personers rättigheter och att hon uppfattas som kontroversiell.  

– Eftersom utställningen berättar om händelser som uppfattades som kontroversiella när de skedde men som nu är vardag tyckte vi att hon var en passande person, säger han.

Kritiken mot Karin Hermansson handlar om tweets som hon skrev för ett par år sedan där hon anklagade polisen för att skydda nazister och hon skrev också ACAB - vilket står för all cops are bastards. Tweets som hon sedan bett om ursäkt för.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".