Rosengårds Gaëlle Enganamouit jublar efter 3-0 under onsdagskvällens åttondelsfinal i Champions Leagues mot Slavia Prag på Malmö IP.
Gaëlle Enganamouit gjorde två av Rosengårds mål. Foto: Björn Lindgren/TT
Fotboll, Champions League

Rosengård klart för kvartsfinal

Enganamouit: "Ska göra allt vi kan för att gå ännu längre"
1:59 min

Det krävdes en total genomklappning på hemmaplan för att Rosengård skulle missa kvartsfinal men det inträffade aldrig. Rosengård vann med 3–0 mot Slavia Prag.

– Jag är glad för allt vi har gjort den här säsongen, säger matchvinnaren Gaelle Enganamouit.

Nej, det blev aldrig spännande på Malmö IP. Redan efter två minuter gjorde Ella Masar 1–0 – vilket gjorde att Slavia Prag hade behövt tre mål för att ta matchen till förlängning.

– Vi visste att det skulle krävas ett jobb i ytterligare 88 minuter och att det skulle bli ett tufft jobb mot Prag, men det var en bra start, konstaterar Rosengårds tränare Jack Majgaard Jensen.

Och bättre blev det. Rosengård var helt överlägset och kunde senare utöka ledningen både en och två gånger, båda gångerna genom Gaelle Enganamouit – som spelade fram till Masars 1–0.

Till slut vann laget matchen med 3–0 och dubbelmötet med 3–1, och är därmed vidare till nästa års kvartsfinalspel.

– Vi ska fortsätta att jobba hårt för att vara ännu bättre nästa år, säger Enganamouit till Radiosporten.

I kvartsfinal får de även sällskap av Kosovare Asllanis Manchester City och Caroline Segers Lyon.

Manchester City, där Asllani hoppade in efter 84 minuter, spelade 1–1 borta mot Bröndby och gick vidare med 2–1 totalt.

För Lyon blev det ännu enklare. Efter 8–0 hemma vann de i kväll med hela 9–0 borta i Schweiz mot Zürich, efter bland annat ett mål av svenska Seger.

I morgon går åtminstone en svensk mer vidare. Nilla Fischers Wolfsburg leder ju med 5–1 efter bortamötet mot Eskilstuna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".