Värnhemsskolan stängs av efter bråk mellan elever.
Värnhemsskolan stängs av efter bråk mellan elever. Foto: Sagal Hussein Omar / Sveriges Radio
Malmö

Värnhemsskolan stängd efter bråk

Rektor: "Vi stänger ned skolan för elevernas säkerhet"
2:05 min

Efter ett bråk mellan skolungdomar har alla elever på Värnhemsskolan i Malmö skickats hem. Ett bråk ska ha uppstått mellan två grupperingar och en person ska blivit förd till sjukhus med lindriga skador.

Mellan 10 och 15 ungdomar ska ha varit inblandade i bråket. Även en lärare har blivit slagen och hot ska ha riktats mot skolans elever. Sedan förra veckan har skolledningen kallat in väktare på skolan efter bråk och misstänkt knarkhandel, rapporterar SVT Nyheter Skåne. 

– Det som har hänt är att två grupperingar på skolan har rykt ihop. Vi ringde till polisen och beslutade sedan tillsammans med polisen att stänga ned skolan för elevernas säkerhet och trygghet. Exakt hur många som är inblandade i bråket vet jag inte, säger Johan Ahlström rektor på värnemsskolan.

Skolans ledningsgrupp har haft möte under eftermiddagen och även skolpersonal har blivit informerad om vad som har hänt.

– Vi gick iväg när det blev oroligt. När vi kom tillbaka såg vi att det var masssa folk utanför och polisen var här. Vi är vana vid bråk men det har blivit lugnare sedan vi fick väktare på skolan, säger en av skolans elever.

Värnhemsskolan har runt 1500 elever och är en yrkesinriktad gymnasieskola.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".