Polis utanför Olympia efter kvalmatchen mellan Helsingborg och Halmstad. Foto: Emil Langvad/TT.
Polis utanför Olympia efter kvalmatchen. Foto: Emil Langvad/TT.
HIF:s kvalmiss - och vägen tillbaka

Polisen självkritisk efter skandalscenerna

"Man ska vara ödmjuk till det som hände"
4:19 min

Polisen i Helsingborg är idag delvis självkritisk till insatsen vid Olympia igår när HIF degraderades till superettan efter förlust mot Halmstad.

– Vi kan ju bara se i stort sett sju, åtta, tio minuter innan matchslut så leder Helsingborg med 1-0 och allt är positivt. Sen vänder det med 1-1 och 1-2 i sista minuten. Man ska vara ödmjuk av det som inträffar och nu hände detta och tyvärr får vi lära av detta, säger Sven Holgersson, lokalpolisområdeschef i Helsingborg.

Inför varje match görs en analys från både arrangören och polisen.

Trots att matchen slutade med att Jordan Larsson attackerades på innerplan av inrusande huliganer tycker polisen att de gjort en grundlig bedömning på förhand.

– Vi har alltid ett väldigt bra samarbete med HIF inför varje match där vi går igenom allt som kan hända, säger han.

Enligt uppgifter i media ska det ha förekommit hot mot Jordan Larsson på sidor på nätet men det är inget som Sven Holgersson inte känner till. Däremot så är han väl medveten om de delar av supporterskaran som kan skapa oro och kaos. Nu hoppas Sven Holgersson att man ska kunna lagföra några av de som var inne på planen och bråkade igår kväll.

– Nu ska vi titta igenom allt bildmaterial och förhoppningsvis kan vi hitta och lagföra någon, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".