Babou, supporter till Malmö FF som ändå kommer att sakna HIF i allsvenskan. Foto: Joni Ingvarson/Sveriges Radio.
Babou beklagar HIF:s nedflyttning. Foto: Joni Ingvarson/Sveriges Radio.
Malmö

MFF-fans: Kommer att sakna HIF

"Tråkigt för fotbollen i allmänhet"
4:10 min

HIF-supportrarna sörjer att deras lag nu ramlar ner i Superettan. Nu är guldlaget Malmö FF ensamma skåningar i herrallsvenskan. Vi har frågat ett gäng MFF-fans om HIF:s fall - och om att guldtränaren Allan Kuhn sparkats.

Söndagens förlust mot Halmstad blev spiken i kistan för Helsingborgs IF - nu ramlar laget ur herrallsvenskan. Fallet väcker starka känslor hos många HIF-fans. Men berör också rivalens supportrar.

– Jag tycker synd om HIF, men de kommer nog tillbaka. Men inget är som Malmö FF, haha, säger Ulla, mångårigt Malmö FF-fan.

MFF-supportern Pontus medger att han gläds åt rivalens fall, men känslorna är blandade.

– På ett sätt är det kul, men samtidigt är det tråkigt för fotbollen i allmänhet. Det har alltid varit ett allsvenskt storlag och en rival för Malmö. Hoppas de kommer upp till nästa säsong, derbyt är allting, det ger så bra stämning.

Babou är också Malmöbo och MFF-fan. Han gläds inte åt HIF:s degradering.

– Jag tycker det är jättetråkigt. Det är inte många år sedan vi hade fyra skånska lag i Allsvenskan. Nu har vi bara ett. Det får gärna gå dåligt för HIF, men inte dåligt.

En annan stor snackis bland MFF-fansen just nu är nyheten om att lagets tränare Allan Kuhn får sparken. Ett besked som förvånade MFF supports ordförande Magnus Eriksson.

– Jag blev ganska förvånad i lördags när jag nåddes av beskedet. Det har ju gått rykten, men jag kan inte riktigt förstå varför. Det har inte kommit några jättedirekta förklaringar. Det verkar ju vara mer att man tyckte att han räckte till att ta ett guld i Sverige, men sen ska vi ut i Europa och då vill man ha andra erfarenheter och rutiner.

– Det är svårt med Allan, för han är jäkligt trevlig, men så krävs det sportsliga också såklart, det räcker inte att vara en kul kille.

Vilken typ av tränare tycker du att laget behöver nu?

– Lite rakare och hårdare på något sätt. Någon som jobbar stenhårt för att nå målen. Det har varit lite luddigt, det har inte varit solklart vad spelidén har varit. Det behöver bli tydligare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".