Stenkastning stoppar busstrafik i Oxie

Skånetrafiken och bussföretaget Connex stoppar trafiken på nattbussarna genom Oxie utanför Malmö - i all fall för en tid framöver. Orsaken är stenkastning mot bussarna vid flera tillfällen i sommar.

Vid fyra tillfällen i sommar har stora stenar kastats från en järnvägsbro mot bussarna. Stenarna har krossat vindrutan men ingen har än så länge kommit till skada. Men nu tycker inte bolagen att de kan garantera säkerheten för passagerare och förare längre.

Stenkastningen är polisanmäld och Connex samarbetar med polisen för att hitta stenkastarna.

Nattrafiken ställs in från klockan 21 onsdag kväll.

Nattrafiken ställs in från klockan 21 onsdag kväll. Nattrafiken ställs in från klockan 21 onsdag kväll, men Staffan Kromnow på Connex hoppas att trafiken ska vara igång på måndag igen. Indragning av bussar har tidigare hjälpt mot stenkastare.

− Vi har fått stopp på det, bland annat i Rosengård. Där gick det så långt att de fick lägga om linjedragningen för att få stopp på det. Men som regel brukar det hjälpa, säger Staffan Kromnow som är biträdande enhetschef på Connex.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista