Blåljus på ett utryckningsfordon Foto: Pontus Lundahl/TT
Foto: Pontus Lundahl/TT

Man skottskadad i Malmö - en gripen

Polisen: Vi är redan hårt belastade och det här gör inte saken bättre
1:23 min

Ytterligare en skjutning har inträffat i Malmö. Natten till lördag kom en svårt skottskadad man i 30-årsåldern in till akuten i Malmö.

– Det kommer in en man strax för 02 till akuten i Malmö i en privatbil och han är skjuten med flera skott, säger Calle Persson vid Skånepolisen.

Skjutningarna i Skåne fortsätter och för drygt en vecka sedan larmade polisen om att antalet mord och mordförsök är mer än vad polisen mäktar med att hantera. Polisen begärde då hjälp av utredare från Jönköping och Stockholm.

I hela Skåne har det inträffat 26 mord bara i år. Vanligtvis brukar siffran i Skåne ligga på tio mördade personer om året. Malmöpolisen utreder just nu tio mord och 32 mordförsök. Det senaste mordförsöket är då nattens skjutning inne i en föreningslokal på Norra Grängesbergsgatan i Malmö.

Ett 60-tal utredare jobbar just nu med de tio morden, de över mordförsöken och nattens skjutning innebär ytterligare arbete för en hårt belastad organisation:

– Vi är tungt belastade sedan tidigare och även om det inte handlar om mord så kräver ju allvarliga brott som mordförsök sina resurser. Det blir ännu svårare än vad det redan är, säger Calle Persson vid Skånepolisen.

En man i 50-årsåldern är gripen misstänkt för delaktighet i brottet, vilket rubriceras som mordförsök.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".